ANKARA / POLATLI - Polatlı TOBB Fen Lisesi

ENERJİNİ YENİLE (RENEW ENERGY)

Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2020 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2020-1-TR01-KA229-093299_1 numaralı projemiz 2020-2022 yılları arasında hibelendirilmiştir. Okulumuz projenin koordinatörlüğünü yürütmektedir.

• İnsanlığın en önemli ve vazgeçilmez gereksinimi olan enerji, büyük oranda fosil kökenli yakıtlardan sağlanmaktadır. Bu durum küresel ısınmaya, hava kirliliğine ve asit yağmurlarına dolayısıyla çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Bu sorun, ancak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artırılarak çözülebilir.
  • Türkiye'den Polatlı TOBB Fen Lisesi, Romanya'dan Scoala Gimnaziala Maria Rosetti Okulu, Bulgaristan'dan Petko R. Slaveykov Okulu, İtalya'dan Istituto Di Istruzione Superiore Sebastiano Satta Okulu ve Kuzey Makedonya'dan SUGS Gimnazija Josip Broz Tito Okulu olarak 5 ortak, bu projenin "yenilenebilir enerji kaynakları", "çevre ve iklim değişimi" temalarıyla öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini ve STEM yaklaşımıyla tasarlanmış etkinlikler sayesinde AB 2020 hedeflerinde ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarında belirtilen "dil becerilerinin ve matematiğin güçlendirilmesi", "çevre kirliliği ve iklim değişimi" konularda gelişmelerini hedefleyen bir projedir.
  • STEM gibi yeni eğitim yöntemlerinin ve ortakların eğitim faaliyetlerindeki iyi uygulamaların paylaşılması proje hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacaktır. LTT faaliyetlerinde Türkiye'de jeotermal, Bulgaristan'da rüzgar, İtalya'da güneş, Romanya'da hidroelektrik ve Kuzey Makedonya'da biyokütle enerjisi alanında öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğreneceği etkinlikler düzenlenecek, yenilenebilir enerji tesislerine eğitim gezisi yapılacak, akademisyen katılımı ile "Uzmanından Öğreniyorum" etkinliği düzenlenecektir.
  • Öğrencilerimiz STEM yöntemi ile 3 boyutlu enerji haritası, rüzgar tribünü, güneş enerjili araç, karbonsuz ev ve biyogaz kazanı tasarlayıp somut ürünler oluşturarak anahtar becerilerini geliştirecek; duvar resmi, drama ve kısa film hazırlayarak küresel ısınma ve çevre kirliliği hakkında sosyal medya paylaşımları yapacak; okullarında "Sıfır Atık" etkinliği ve bisiklet kullanımını özendiren uygulamalar ile fosil yakıtların çevreye verdiği zararlar hakkında farkındalık oluşturacaklardır. Öğrencilerimize 21. yüzyıl becerilerini kazandırarak onları sadece bugüne değil, geleceğe yönelik donanıma sahip, işbirlikçi, bilgiyi teoriden pratiğe dönüştürebilen, sorunlara STEM bakış açısıyla çözüm üretebilen, çevre sorunları ve enerji alanındaki problemleri fark edip o problemler üzerine analitik düşünebilen bireyler haline getireceğiz.

Proje Süresi

2020-2022 (24 ay)

Proje Ortakları:

Türkiye'den Polatlı TOBB Fen Lisesi,

Romanya'dan Scoala Gimnaziala Maria Rosetti Okulu, Bulgaristan'dan Petko R. Slaveykov okulu,

İtalya'dan Istituto Di Istruzione Superiore Sebastiano Satta okulu

Kuzey Makedonya'dan SUGS Gimnazija Josip Broz Tito okulu.

NOT:

ilgilenen öğrencilerimiz aşağıdaki bağlantıdan bilgi edinebilirler.

icerikler/enerjini-yenile_9816347.html

12/09/2021

Okulumuzun koordinatörü olduğu '' Enerjini Yenile'' Erasmus + projesinin koordinasyon toplantısı 09-10 / 09 / 2021 tarihleri arasında Kuzey Makedonya'da SUGS GİMNAZİJA 'JOSİP BROZ TİTO'  okulunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya okul müdürümüz Hasan Demir, proje koordinatörü Biyoloji öğretmeni Erdem Eren ve İngilizce öğretmenimiz Emre Koç katıldı.

Toplantıda alınan kararlar gereği ilk LTT Türkiye de 16-23 Ekim 2021 de gerçekleştirilecektir.

Romanya Hareketliliği 20-27 Kasım 2021, Kuzey Makedonya Hareketliliği 19-26 Mart 2021, İtalya Hareketliliği 07-14 Mayıs, Bulgaristan Hareketliliği 28 Mayıs 04 Haziran tarihlerinde yapılacaktır.

12-09-2021 12-09-2021 12-09-2021

Yayın: 28.08.2020 - Güncelleme: 12.09.2021 13:19 - Görüntülenme: 1328