ANKARA / POLATLI - Polatlı TOBB Fen Lisesi

Etiket Sonuçları: Fen

May

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Liselerde Bilim Uygulamaları" projesi kapsamında, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği bilim şenliğine projemizi sunarak katılım sağladık. Polatlı TOBB Fen Lisesi, Polatlı Anadolu Lisesi ve Şehit Seher Yaşar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ortak standımıza ziyaretlerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar Koçak ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımıcımız Abdurrahman Tülüce ye teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Okul dergimizin 2 sayısı sitemiz üzerinden yayınlandı. Dergimize ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz.

Şuara 1

Şuara 2

Kas

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Ayşe BAYYAR ve 7 öğrencimiz, Polonya, İspanya, İtalya, Yunanistan, Romanya ve Türkiye ortaklı "My Digital Class" isimli eTwinning projesine dahil olmuş ve çalışmalara başlamıştır.

Tem

2023 YKS de öğrencilerimiz güzel sonuçlar alarak bizleri de mutlu etmişlerdir. Derece yapan öğrencilerimiz ve yaptıkları dereceleri gururla sunuyoruz.

IBAN NO: TR 670001000011677479815001

Kişi: Polatlı TOBB Fen Lisesi Okul Aile Birliği

Açıklama: ÇEDES Projesi için bağış

Eyl

2022 YKS de bu sene mezun olup kazanan ve daha önceki yıllarda mezun olup ulaşabildiğimiz öğrencilerimizle gurur duyuyor kendilerine üniversite hayatında başarılar diliyoruz.

Tem

Okulumuz kız ve erkek pansiyonlarına paralı ve parasız yatılı olarak başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/GSSL/SNV29101.ASPX sayfasından başvurularını yapmaları ve aşağıdaki yazılı evrakları eksiksiz hazırlayarak en geç 26 Ağustos 2022 günü saat 17:00 a kadar okulumuz idaresine teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca bu yıl bursluluk sınavını kazanan öğrencilerimiz 30 Eylül 2022 Cuma günü saat 17:00 a kadar belgeleri ile okulumuza bilgi vereceklerdir.

Gerekli Evraklar:

1. Pansiyonda kalmasında herhangi bir sakınca olmadığına (bulaşıcı hastalık vs.) dair aile hekimliklerinden alınan sağlık raporu
  2. Öğrenci ve velisinin nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. 2 Adet vesikalık fotoğraf
  4. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(e-devlet üzerinden barkodlu olarak alınabilir)
  5. EK-1  Aile Maddi Durum Belgesi ve Ekleri (2021 yılının Gelir Beyanı -Parasız Yatılılık için gereklidir.)

Tem

2022 YKS'de öğrencilerimizin almış olduğu derecelerden dolayı onları tebrik eder tercihlerinde başarılar dileriz.

Ara

Kas

Türkiye, Polonya ve Yunanistan'ın ortak olduğu Almanca Eğitimini konu alacağımız uluslararası eTwining projemiz faaliyetlerine Ekim ayı itibariyle başladı. Şubat ayında tamamlanması hedeflenen projemizde her ay farklı bir konu işlenecektir.

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 23/10/2021 Cumartesi Günü Saat 13:00'da okulumuz yemekhanesinde yapılacaktır. Katılımlarınızı bekliyoruz.

Ağu

Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2020 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2020-1-TR01-KA229-093299_1 numaralı projemiz 2020-2022 yılları arasında hibelendirilmiştir. Okulumuz projenin koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Ağu

Polatlı TOBB Fen Lisesi olarak Ulusal Ajans'ın Erasmus + Projesi kapsamında Su Dünya'yı Eşitler adlı projemiz 2016 yılında 8 ülkeden 8 okulun katılımı ile başlayıp 2019 yılında sona erdi.

Projenin okulumuzda İngilizce öğretmeni Özlem TAŞ, Biyoloji öğretmeni Erdem EREN, Coğrafya öğretmeni Meryem ÜNSAL öğretmenlerimizin koordinasyonuyla  okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katkısıyla gerçekleştirdi.

Proje Süresi

2016-2019 (36 ay)

Proje Ortakları:

Hollanda koordinatörlüğünde Türkiye, Polonya, Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Macaristan

Okulumuz Pansiyonumuz

Pansiyonumuzun kapasitesi 152'si erkek ve 148'i kız olmak üzere 300 öğrencidir. Odalarımız 4 er kişiliktir. Her odada 4 çalışma masası vardır. Ayrıca her katta 2 çalışma odası bulunmaktadır. Yine her katta 5 banyo, 4 tuvalet, 1 adet zeka oyunları odası ve 1 adet dinlenme odası vardır. Her haftasonu öğrencilerimiz çarşı iznine ve evci iznine çıkabilmektedirler. Aşağıdaki fotoğraflarımızı inceleyerek fikir edinebilirsiniz.